Træpiller i bigbag

Før vi kommer frem til, hvad træpiller i bigbag er, vil vi beskrive, hvad træpiller helt generelt er, og hvad du kan bruge dem til. Træpiller er lavet af sammenpresset savsmuld og træspåner og kan laves af alle typer af træsorter. Ofte er de lavet af gran, fyr og bøg, men de kan som sagt laves af de fleste træsorter. Det vigtigste er dog, at de udelukkende er lavet af træ og ikke er fyldt med affaldsstoffer. Træpiller af dårligere kvalitet kan have få affaldsstoffer, hvorimod træpiller af god kvalitet er rent træ.

Hvad er træpiller i bigbag?

Træpiller er CO2-neutrale, hvilket betyder, at du ikke udleder mere CO2, når du brænder træpiller af, en hvad træet ville have udledt, hvis det var gået til i skoven. Der bliver derfor ikke brugt mere energi end det ville i naturen. På den måde skåner træpiller miljøet sammenlignet med andre former for opvarmningsmetoder. Det er derfor meget mere skånsomt sammenlignet med for eksempel fyring med brænde og olie.

Derudover bruges der næsten udelukkende kun træ, der er resttræ fra fabrikker og træ der derfor alligevel skulle smides væk. På den måde bliver alt træet brugt, og der går ikke noget til spilde. Træpiller er derfor på mange måder mere skånsomt over for miljøet.

Træpiller kan både bruges i en pilleovn, som kan minde meget om den traditionelle brændeovn, vi ser i mange hjem, og i et pillefyr. Træpiller kan desuden bruges i nogle traditionelle brændeovne af nyere model. Pilleovne bruges som regel som supplerende varmekilde, hvis du eksempelvis har fjernvarme eller elvarme – og så er det naturligvis hyggeligt med en ovn i stuen. Et pillefyr er ofte større og kan bruges til at opvarme hele dit hjem ud i alle krogene, hvorfor det typisk er den eneste varmekilde i hjemmet.

Du kan både få dine træpiller i 6 mm og 8 mm. Størrelsen har ikke så meget at sige, men ofte anbefaler man at bruge 6 mm træpiller til en pilleovn, som eksempelvis står i stuen, og som er mindre. Og så anbefaler man 8 mm træpiller til de større pillefyr, der skal opvarme større områder.

Der findes mange forskellige måder at erhverve sig træpillerne på. Du kan købe dem i mange forskellige mængder, og du kan både få dem leveret og hente dem selv. I denne guide har vi særligt fokus på bigbag-træpiller, da det er træpiller, der kommer i store mængder og derfor har mange fordele, hvis du vil undgå hele tiden at skulle tænke på at købe nye træpiller. Nedenfor kan du læse mere om træpiller i bigbag.

Hvad er fordelen ved træpiller i bigbag?

Hvis du vælger at køber træpiller i bigbag, kan du få rigtig mange træpiller på én gang. Du kan for eksempel få træpiller i bigbag – en kæmpe stor pose med træpiller – på 1000 kg. Så behøver du kun få den store pose leveret én gang, og så kan du fyre op i meget lang tid, uden at du behøver at tænke på, hvornår du igen skal købe nye træpiller. Så er du garanteret et opvarmet hjem i meget lang tid. Træpiller i bigbag mindsker altså derfor tidsforbruget i forbindelse med fyringen. Det gælder især, hvis din tankkapacitet i dit fyr kan rumme ca. 1000 Kg. Så er der endnu mindre arbejde for dig.

De fleste producenter af træpiller i bigbags leverer også både træpiller i størrelsen 6 og 8 mm. Så kan du få lige netop de træpiller, der passer i tykkelsen til dit behov. En anden fordel ved at købe træpiller i bigbag er, at mængden af den tomme emballage fra træpillerne, der skal bortskaffes, er reduceret til et minimum. Her er der altså et sted, hvor du igen kan skåne miljøet mest muligt.

Du kan ofte bestille flere bigbag-træpiller og spare penge på både mængden og leveringen. Når du bestiller dine træpiller i en bigbag, kommer de ofte på en palle. Og hvis du bestiller flere paller, bliver pallerne ofte leveret med en mobiltruck. På den måde kan du få træpiller nok til et års forbrug, uden at skulle tænke nærmere over det.

Det er dog værd at nævne, at pillerne helst ikke skal stå for længe i en åbnet pose. Derfor er bigbags især ideelle, hvis du har et pillefyr, som bruger nogle flere træpiller, end en pilleovn gør.

Tjek kvaliteten af dine træpiller

Det er vigtigt, at du får nogle træpiller, der er gode i kvalitet, hvor brændværdien også er højere. Der findes flere forskellige måder at tjekke kvaliteten af dine træpiller. Du kan først og fremmest lugte, om de lugter af træ, eller om de lugter af noget andet. De skal helst udelukkende lugte af rent træ, så du kan være sikker på, at de ikke har affaldsstoffer i sig.

En anden måde, du kan tjekke kvaliteten på, er ved at se, om der er smulder i posen de kommer i. Ved højkvalitetstræpiller vil der ikke være smulder i posen. Så hvis du ser en masse smulder, er det et tegn på, at du har fået fat i nogle træpiller af lavere kvalitet.

Køb dine træpiller bigbag i dag og få varme i lang tid

Nu hvor du har læst guiden, er du forhåbentligt klædt bedre på til at købe dine træpiller – om det er træpiller i bigbag eller i mindre mængder. Så kan du glæde dig over at opvarme dit hjem på en miljøvenlig og billig måde langt ud i fremtiden.