Træpiller i løs vægt

Overvejer du at få en ny form for opvarmningsmetode, der både er billig og miljøvenlig? Så skulle du tage at prøve at fyre med træpiller i en pilleovn eller et pillefyr. Træpillerne kan bruges til opvarmning af dit hjem, og de kan gøre, at du spare en masse penge set i forhold til, hvis du eksempelvis fyrer med olie.

Træpiller i sæk kan derimod være fordelagtigt, hvis du har en pilleovn, og derfor ikke bruger nær så mange træpiller.

Hvad er træpiller?

Træpiller er lavet af genanvendeligt træ, og de er i sig selv CO2-neutrale. Det betyder, at de når de bliver brændt kun afgiver den samme energi, som træet i sig selv ville afgive i naturen, når det rådner på jordoverfladen. Træpillerne er derfor skånsomme over for miljøet på flere forskellige måder. Ved at bruge træpiller til fyring, får du derfor en opvarmningsmetode, der både er billig og miljøvenlig.

Træpillerne findes i flere størrelser, herunder blandt andet 6 mm og 8 mm. Begge typer kan bruges til pilleovne og pillefyr, men ofte anbefaler man 6 mm træpiller til pilleovne og 8 mm til pillefyr. Igen handler det om, hvad dit behov er.

Priser på træpiller i løs vægt

Der er flere forskellige priser på træpiller i løs vægt, men ofte er det sådan, at hvis du køber træpiller i løs vægt, får du prisen pr. ton. Der er altså ofte en fast pris pr. enkelt ton, og så kan du selv bestemme, om du vil have mere end ét ton. Når de løse træpiller kommer i så store mængder, kan det være en god ide at få dine træpiller løst indblæst i din silo. Så kan du nemt få leveret dine træpiller. Når det sker, kommer der en silobil med en lang slange, der så indblæser dine løse træpiller ind i din silo eller beholder.

Ønsker du ikke træpiller i løs vægt?

Hvis du ikke ønsker træpillerne leveret i løsvægt, kan du også få træpiller i sække, der leveres på paller. Så kan du få dine træpiller i løse sække eller træpiller i enkelte poser. Det er ideelt for dig, der ikke har en beholder eller silo til opbevaring af dine piller. Her kan du nemlig have dem stående i sækkene og bruge af dem efterhånden, som du skal putte dem i dit pillefyr eller din pilleovn. Her er det dog vigtigt, at du opbevarer sækkene et tørt sted, så de ikke får fugt.