Træpiller indblæst

Træpiller kan bruges som opvarmningsmetode og kan bruges i både mindre og større pilleovne og pillefyr. Pilleovne bruges primært som supplerende varmekilde til eksempelvis elvarme eller oliefyr, mens pillefyr fungerer som boligens primære varmekilde.

Hvad er fordelene ved træpiller?

Der er mange fordele ved at bruge træpiller sammenlignet med andre opvarmningsmetoder. De er som sagt ofte billigere end andre former, og de er tilmed også mere miljøvenlige. Træpillerne er nemlig CO2-neutrale i den forstand, at de kun bruger den energi, som træet i sig selv ville bruge, hvis det skulle rådne på jordbunden.

Træpillerne laves næsten udelukkende af overskydende træ fra træindustrien, og på den måde bruges der kun genanvendeligt træ og træ, der alligevel skulle smides ud. Træpillerne er altså både billigere og mere skånsomme, end hvis du for eksempel fyrer med almindeligt brænde eller især olie, kul eller gas. Derfor er der mange fordele ved træpiller, som du ikke får ved andre former for opvarmningsmetoder.

Hvordan får du dine træpiller indblæst?

Hvis du har – eller overvejer at få – et større pillefyr, der kan opvarme hele dit hus eller hele din gård, er du nødt til at få leveret en hel masse træpiller. Det kan være svært at flytte de mange kilo eller endda tons af træpiller, og derfor kan du få dine træpiller blæst ind i din silo eller træpille-beholder. Når træpillerne er indblæste, er der tale om måden de leveres på.

Her bliver dine løse træpiller nemlig leveret i en silobil eller blæsebil, som det også kaldes, hvorefter du får dine træpiller blæst ind i din silo. Træpillerne bliver ofte sigtet, inden de forlader forhandlerens lager, så du er sikker på at undgå at få smuld og støv i din silo. Bilen har desuden en flere meter lang slange, som kan føre træpillerne fra bilen til din træpille-beholder. Du vælger den mængde, du ønsker indblæst, dog kan du ofte kun vælge hele tons.

Du kan få alle typer af træpiller til indblæsning. Det kan både være de klassiske 6 mm træpiller eller de lidt større 8 mm træpiller. Du kan få dine træpiller indblæst i Jylland, på Fyn og på Sjælland. De fleste udbydere kan nemlig levere det i hele landet, så længe der er tale om fastland eller øer med broadgang. Det er derfor en super nem måde at få flyttet og leveret dine træpiller på.